"Single igen"

En aften på Geranium

Onsdag aften var jeg så heldig at have bord på Geranium med den altid vidunderlige Søren Juliussen. Geranium er en af de få danske restauranter med to michelinstjerner. Og efter at have oplevet det, kan jeg sige, at de to stjerner helt bestemt er velfortjent!

Geranium ligger i toppen af parken på 8. sal. Så restauranten har en absolut vidunderlig udsigt! Det fik mig næsten til at ærgre mig over, at vi ikke spiste frokost, så der havde været lyst. Men det må blive en anden gang. Jeg ville i hvert fald ikke have byttet den middag vi fik for noget!

Jeg prøvede at holde noglelunde styr på al maden vi fik, men vi fik heldigvis en menu med hjem. Så jeg er faktisk i stand til at fortælle, hvad der er på billederne.

12016573_10206220590065226_1929814129_n 12048493_10206220590265231_1936500112_n

Vi startede med champagne og appetizers. I denne her var det altså kun bladene man spiste 😉 De var lavet af jordskok.
12023272_10206220589945223_1700771903_n12048878_10206220589745218_1554510178_n
12049048_10206220589625215_1049256502_n

Endnu en appetizer. Det her var tomatvand med skinkefedt. Det lyder sært, men det smagte godt! Og det er virkelig fine blomster.

12007293_10206220589585214_790393862_n 12030947_10206220589545213_1650685403_nTredje appetizer var østers med rygeost og syltet agurk. Denne her var nok min favorit.

12029065_10206220588985199_142431434_n12047732_10206220589425210_504434220_nTil den sidste appetizer blev vi ført ud i køkkenet, hvor vi fik lov til at se kokkene arbejde. Jeg er meget imponeret over hvor rent de kan holde køkkenet. Jeg laver et rod selv hvis jeg bare skal opvarme noget i mikroovnen! Efter vi havde spist hvad de kalder en “knivmusling”, blev vi eskorteret tilbage til vores bord af den kok som havde præsenteret retten for os. Og alle kokkene sagde farvel. Det var virkelig hyggeligt.

 

12048427_10206220827511162_1713485382_n 12048614_10206220588825195_1574774751_n

Den første rigtige ret var kongekrabbe med mælk og gæret gulerodssaft. Det er fantastisk at være et sted, hvor tjenerne har så meget viden om retterne. Vores tjener kunne fortælle virkelig meget om denne her krabbe og hvor store de kan blive. Hvilket er skræmmende store. Det ben I ser på tallerkenen svarer til et led på ens finger…

12042253_10206220588745193_1111401748_n 12048598_10206220588665191_873080716_nSom enhver anden studerende på SU spiser jeg skam også makrel. Dette var letsaltet makrel med stikkelsbær og peberrodssaft.

12032513_10206220588425185_38752084_n
Her fik vi forskellige former for kål med kaviar.

12048613_10206220588265181_361683907_n
12026648_10206220588225180_756693624_nJeg er absolut forelsket i de små lyserøde blomster i denne ret. Kammusling med sauce af syrlige ribs.

12048837_10206220588145178_1238755127_nDet her var nok min yndlingsret den aften. Æggeblomme i røget spæk. Igen lyder det lidt sært, men det smager himmelsk.

12033363_10206220587785169_2095810027_n
12047566_10206220587665166_1377870791_nAftenens sidste salte ret var grillet okse med hvidløgsblomster og selleri.

12048499_10206220587345158_796148494_n12025402_10206220587185154_1164624190_n

Aftenens første dessert, brombær i hybenrose thé, aromatiske frø og fåreyoghurt. Tænk hvis al ens mad kunne være så smukt?

12041742_10206220586985149_198717415_n

Denne dessert bliver meget passende kaldt for Skoven.

12025339_10206220827391159_2122751090_n 12041830_10206220827591164_673952508_n

Den sidste dessert fik vi ikke meget af vide om. Søren og jeg blev derfor hurtige enige om, at den nok var lavet af spædbørn eller noget andet ondt. Hvilket førte til at vi resten af aftenen/natten gik rundt og sagde “Why would you say I ate a baby! I would never eat a baby!”. Ja… Man skulle nok have været der. Den smagte af lakrids.

12042165_10206220587105152_395126623_n12021947_10206220586905147_833449280_n12047282_10206220586865146_1892932613_n

Til sidst fik Søren en kop kaffe og jeg fik en vidunderlig kop te. Vores tjener kom ind med en lille potteplante, hvorfra jeg kunne udvælge hvilke smage, jeg ville have i min te. Det var en rar afveksling fra de sædvanlige teposer. Til vores kaffe og te fik vi lidt forskelligt. De små grønne kager var med græskarkerne olie. De røde karameller var med brunede løg og mirabelle. De små røde blade på dekorationen var med tyttebær og rødbede. Æggene var dog det bedste, uden jeg helt ved hvad der var i. Jeg tror, at jeg gifter mig med den mand, som bringer mig et karton af de æg.

 

Alt i alt havde vi en fantastisk aften som førte videre ud i det københavnske natteliv. Det resulterede i at jeg først kom i seng ved en 6 tiden, men alligevel formåede at komme op til mit læsegruppemøde kl. 10.

 

2 kommentarer

  • Det ser virkelig lækkert ud.

    Hvad kostede herlighederne? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nikita Klæstrup

      Stor menu og vinmenu koster 3100 kr. per person 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Single igen"