En aften på Geranium
Onsdag aften var jeg så heldig at have bord på Geranium med den altid vidunderlige Søren Juliussen. Geranium er en af de få danske restauranter med to michelinstjerner. Og efter at have oplevet det, kan jeg sige, at de to stjerner helt bestemt er velfortjent!
Geranium ligger i toppen af parken på 8. sal. Så restauranten har en absolut vidunderlig udsigt! Det fik mig næsten til at ærgre mig over, at vi ikke spiste frokost, så der havde været lyst. Men det må blive en anden gang. Jeg ville i hvert fald ikke have byttet den middag vi fik for noget!
Jeg prøvede at holde noglelunde styr på al maden vi fik, men vi fik heldigvis en menu med hjem. Så jeg er faktisk i stand til at fortælle, hvad der er på billederne.
Vi startede med champagne og appetizers. I denne her var det altså kun bladene man spiste 😉 De var lavet af jordskok.
Endnu en appetizer. Det her var tomatvand med skinkefedt. Det lyder sært, men det smagte godt! Og det er virkelig fine blomster.
Tredje appetizer var østers med rygeost og syltet agurk. Denne her var nok min favorit.
Til den sidste appetizer blev vi ført ud i køkkenet, hvor vi fik lov til at se kokkene arbejde. Jeg er meget imponeret over hvor rent de kan holde køkkenet. Jeg laver et rod selv hvis jeg bare skal opvarme noget i mikroovnen! Efter vi havde spist hvad de kalder en “knivmusling”, blev vi eskorteret tilbage til vores bord af den kok som havde præsenteret retten for os. Og alle kokkene sagde farvel. Det var virkelig hyggeligt.
Den første rigtige ret var kongekrabbe med mælk og gæret gulerodssaft. Det er fantastisk at være et sted, hvor tjenerne har så meget viden om retterne. Vores tjener kunne fortælle virkelig meget om denne her krabbe og hvor store de kan blive. Hvilket er skræmmende store. Det ben I ser på tallerkenen svarer til et led på ens finger…
Som enhver anden studerende på SU spiser jeg skam også makrel. Dette var letsaltet makrel med stikkelsbær og peberrodssaft.
Her fik vi forskellige former for kål med kaviar.
Jeg er absolut forelsket i de små lyserøde blomster i denne ret. Kammusling med sauce af syrlige ribs.
Det her var nok min yndlingsret den aften. Æggeblomme i røget spæk. Igen lyder det lidt sært, men det smager himmelsk.
Aftenens sidste salte ret var grillet okse med hvidløgsblomster og selleri.
Aftenens første dessert, brombær i hybenrose thé, aromatiske frø og fåreyoghurt. Tænk hvis al ens mad kunne være så smukt?
Denne dessert bliver meget passende kaldt for Skoven.
Den sidste dessert fik vi ikke meget af vide om. Søren og jeg blev derfor hurtige enige om, at den nok var lavet af spædbørn eller noget andet ondt. Hvilket førte til at vi resten af aftenen/natten gik rundt og sagde “Why would you say I ate a baby! I would never eat a baby!”. Ja… Man skulle nok have været der. Den smagte af lakrids.
Til sidst fik Søren en kop kaffe og jeg fik en vidunderlig kop te. Vores tjener kom ind med en lille potteplante, hvorfra jeg kunne udvælge hvilke smage, jeg ville have i min te. Det var en rar afveksling fra de sædvanlige teposer. Til vores kaffe og te fik vi lidt forskelligt. De små grønne kager var med græskarkerne olie. De røde karameller var med brunede løg og mirabelle. De små røde blade på dekorationen var med tyttebær og rødbede. Æggene var dog det bedste, uden jeg helt ved hvad der var i. Jeg tror, at jeg gifter mig med den mand, som bringer mig et karton af de æg.
Alt i alt havde vi en fantastisk aften som førte videre ud i det københavnske natteliv. Det resulterede i at jeg først kom i seng ved en 6 tiden, men alligevel formåede at komme op til mit læsegruppemøde kl. 10.
Det ser virkelig lækkert ud.
Hvad kostede herlighederne? 🙂